Overige informatie
Afmetingen | 20cm hoog / diameter 12cm |
---|---|
Staat | lichte gebruikssporen |
Mooie retrovaas van keramiek uit de jaren '60/'70.
De vaas is gefabriceerd in Duitsland door Dümler & Breiden.
Dümler & Breiden werd in 1883 in Höhr opgericht door Peter Dümler en zijn zwager Albert Breiden. De firma heeft in haar lange bestaan heel veel verschillende vazen, lampvoeten, schalen en kaarsenstandaards geproduceerd. De meeste vazen zijn extremer in vorm en kleurgebruik dan wat tijdgenoten maakten. De kwaliteit was zeer hoog; vazen met productiefouten werden niet op de markt gebracht. Dümler & Breiden maakte al in 1953 asymmetrische vazen. Latere vazen hebben soms een ketting van touw, één of twee oren of draagbeugels. Niet alleen het uiterlijk is opvallend, ook de kleurencombinaties zijn gewaagd en verre van traditioneel. Zo gaan oranje en paars gebroederlijk samen in Dümler & Breiden-glazuur. Enkele bekende decors zijn Saturn (1971), Polar (circa 1973) en Domino (1974). Het bedrijf was succesvol, maar geen marktleider zoals Ruscha of Scheurich. Het bedrijf aan de Rathausstraße 57 in Höhr-Grenzhausen stopte in 1992, maar de firmanaam-tegels zijn nog altijd op de gevel zichtbaar.
Afmetingen | 20cm hoog / diameter 12cm |
---|---|
Staat | lichte gebruikssporen |
Decoratief beeld van een schaapsherder met schaap.
Het beeld is gemaakt van kunsthars dat vervolgens is verzilverd.
Mario Pegoraro is de Italiaanse kunstenaar die het oorspronkelijke beeld ontworpen heeft. Dit exemplaar is gebaseerd op dat ontwerp.
Hier ziet u een Delfts Blauw bord met de voorstelling van ” De vioolspeler van Adriaen van Ostade “. Het originele werk van Van Ostade bevat veel schaduwen, die ook terug te zien zijn in dit Delfts Blauwe bord. Het bord is afgewerkt met een Delfts Blauw motief en heeft een beperkte oplage van 5000 exemplaren.
Adriaen van Ostade (geboren te Haarlem, 10 december 1610 en overleden 28 april 1685) is een van de belangrijkste Nederlandse schilders van de gouden eeuw. Naast schilder was hij graveur en tekenaar. Van Ostade behoort tot de Hollandse School.
Een bijzonder en antiek porseleinen Delftsblauw kaststel, gemaakt door de Plateelbakkerij Delft (PBD) tussen 1907 en 1910.
Het betreft een zeldzaam kaststel in een vormgeving die je niet vaak tegenkomt. Het geheel is met de hand beschilderd en in zeer goede staat, op een mini chipje aan de rand van 1 vaas na (zie foto’s).
Alledrie de items zijn aan de onderkant gesigneerd met de jaarletter, het maandnummer, het modelnummer en het beeldmerk van de plateelbakkerij: een driehoek met de letters PBD erin.
N.V. Plateelbakkerij Delft (PBD) (1897 – 1928) was een aardewerkfabriek in Amsterdam die in 1902 naar Hilversum is verhuisd. Doel was het vervaardigen van Delfts en ander aardewerk.
Cornelis de Bruin, afkomstig van De Distel en de Dordtsche Kunstpotterij, was artistiek leider.
Zeer fraai vormgegeven antieke hotelbel, ook wel tafelbel of receptiebel genoemd.
De bel is geheel gemaakt van koper/messing en heeft mooie sierlijke details.
Let op:
Artikelen in de winkelwagen zijn niet gereserveerd. Zolang de betaling nog niet is afgerond zijn de artikelen ook voor anderen verkrijgbaar, online of in onze winkel.
Sinds kort organiseren we maandelijks leuke creatieve en circulaire workshops!
Schrijf je snel in en doe mee!
Klik HIER voor meer informatie en om je aan te melden.
Op zoek naar gereedschap, bestek
en servies voor je aankomende diner,
spelletjes of de benodigdheden voor
een kinderfeest?
Leen dan geheel gratis één van
de Leenboxen van Parels!
Klik HIER voor meer informatie.
Copyright Parels Breda 2024