Overige informatie
Afmetingen | 16 x 12 x 2cm |
---|---|
Staat | meerdere gebruikssporen |
Franstalige reisgids (1904) van Londen met oude kaarten en plattegronden.
Afmetingen | 16 x 12 x 2cm |
---|---|
Staat | meerdere gebruikssporen |
Laat je meevoeren met de avonturen van Flipje en zijn vriendjes in deze verzamelmapjes.
Het titelpersonage dient als mascotte, oorspronkelijk van de in Tiel gevestigde jamfabriek De Betuwe en later van de stad Tiel. Hij werd in 1935 bedacht. In Tiel wordt hij onder andere geëerd met een museum, een standbeeld en stripfragmenten op bankjes in en rond het centrum. De Flipjesboekjes konden worden bijeen gespaard door bonnetjes te knippen van het etiket van de Betuwe-producten en een aantal daarvan op een briefkaart op te sturen, dan kreeg men het boekje gratis toegezonden.
De verhaaltjes laten de ontwikkeling zien van Flipje vanaf zijn geboorte (uit een betoverde framboos) in Kabouterland, waar hij na enkele afleveringen voorgoed vertrekt, zij het per ongeluk (per luchtballon). Hij belandt hierna in Dierenland, waar het hem blijkbaar wel bevalt want hij blijft er. Veel later gaat hij wel nog eens terug voor een bezoekje, samen met een paar vrienden die hij intussen heeft gemaakt. Hij neemt zijn intrek in het pension van juffrouw Schaap.
De verhaaltjes hebben allemaal ongeveer hetzelfde verloop: er ontstaat een probleem, iemand haalt een streek uit enzovoort. Uiteindelijk is Flipje degene die zorgt dat alles goed afloopt waarna hij trakteert op limonade of jam of appelsap van… “maatschappij De Betuwe te Tiel”, de sponsor van al dit spannends.
De verhaaltjes zijn bedoeld voor kleine kinderen en hebben een beetje een “opvoedend” karakter.
Deze mapjes bevatten deel 32 t/m 39.
De mapjes hebben wat gebruikerssporen, maar de inhoud is in zeer nette staat.
Mooi vormgegeven kristallen parfumverstuiver.
Van het merk Royal Gregor en gemaakt in Bavaria in het voormalige West-Duitsland.
De fraai geslepen verstuiver is nog in goede staat.
Antiek tinnen bord / schaal / schotel uit de 17de eeuw.
Het bord is voorzien van initialen van de tingieter: G.K
Achterop is het bord gemerkt met het roosmerk (grote gekroonde dubbele roos). Het roosmerk is ontleend aan het wapen van de Tudors, het werd in het begin van de 16de eeuw door het Londense tinnegietersgilde ingesteld als merk voor de beste kwaliteit tin (2 procent lood en 98 procent tin). Het roosmerk werd door de Nederlanden overgenomen.
In de 17de eeuw wordt onderscheid gemaakt tussen tin van de beste kwaliteit waar voor een grote roos wordt gebruikt en tin van tweede kwaliteit dat met een kleine roos werd gemerkt.
Zeer zeldzame verzilverde cocktaillepel met geïntegreerde maatbeker (jigger spoon), gemaakt voor, en gebruikt door de barmannen op de Holland-Amerika Lijn.
De lepel is uitgevoerd met een mooie gedraaide steel en het Holland America Line embleem is uitgevoerd in reliëf.
De lepel is gemerkt met HH en is verzilverd bij de Schoonhovense Zilverfabriek H.Hooijkaas. Tevens gemerkt met het getal 90 qua zilvergehalte.
Hier zijn er maar weinig van gemaakt en dit fraaie object mag dan ook met recht de titel van collectors-item dragen.
De Holland-Amerika Lijn ontstond in 1871 met de oprichting van de vennootschap ‘Plate, Reuchlin & Co’ door Antoine Plate en Otto Reuchlin. Hun doel was om een rechtstreekse verbinding met stoomschepen tussen Rotterdam en New York op te zetten. Hun eerste schip de Rotterdam voer in 1872 voor het eerst naar New York.
Let op:
Artikelen in de winkelwagen zijn niet gereserveerd. Zolang de betaling nog niet is afgerond zijn de artikelen ook voor anderen verkrijgbaar, online of in onze winkel.
Op zoek naar gereedschap, bestek
en servies voor je aankomende diner,
spelletjes of de benodigdheden voor
een kinderfeest?
Leen dan geheel gratis één van
de Leenboxen van Parels!
Klik HIER voor meer informatie.
Copyright Parels Breda 2023
Zaterdag 1 april zijn wij gesloten. Sluiten