Overige informatie
Afmetingen | 31 x 24cm |
---|---|
Staat | lichte gebruikssporen |
Jeugdjuweel uit 1971.
Missiehuis Tilburg-M.S.C. Missionarissen van het Heilig Hart jaarboek met verhalen, illustraties, spelletjes en puzzels.
180 pagina’s met unieke afbeeldingen, highlights, weetjes en quotes van Max. Het officiële Max Verstappen F1 jaarboek 2021 is volledig in het Engels.
Het boek is exclusief het schaalmodel van de helm waarmee verstappen kampioen werd.
Leuk vintage Hummel wandvaasje, in de vorm van een hoedje.
Dit vaasje komt uit de jaren ’50 en is gemaakt in het voormalige West-Duitsland door de wereldberoemde firma Goebel.
In 1871 wordt de Firma F. & W. Goebel opgericht door Franz Detleff Goebel en zijn zoon William Goebel in het voormalige West-Duitsland. De porseleinfabriek groeit snel uit naar een flinke fabriek met in 1890 al 250 werknemers. In 1935 ontstaan de eerste Hummelfiguren. Ze zijn gebaseerd op tekeningen van zuster Maria Innocentia Hummel, een Franciscaner zuster in het klooster van Siessen. Eind 1946 sterft M.I.Hummel (1909-1946) maar haar tekeningen staan nu nog steeds model voor de bijzondere kinderen met ronde wangen.
Hummelfiguren genieten wereldwijde bekendheid om hun open, vriendelijke en betoverende gezichtsuitdrukking en zijn nog steeds zeer geliefd onder verzamelaars.
Bijzonder inktpotje uit de jaren ’70, gevuld met Pelikan 4001 koningsblauwe inkt voor de vulpen, nog vol en ongebruikt in het originele doosje.
De aparte liggende vorm van het flesje is een ontwerp uit 1937 van Wilhelm Wagenfeld. Het werd ook wel de ‘Liegeflasche’ of ‘Knickflasche’ genoemd.
Wilhelm Wagenfeld (Bremen, 15 april 1900 – Stuttgart, 28 mei 1990) was een Duitse industrieel ontwerper, leerling van het Bauhaus. Hij ontwierp glas- en metaalobjecten voor de Jenaer Glaswerk Schott & Gen., de Vereinigte Lausitzer Glaswerke in Weißwasser, Rosenthal, Braun GmbH en WMF. Een aantal van zijn ontwerpen worden tot op de dag van vandaag nog steeds geproduceerd.
Een bijzonder en antiek porseleinen Delftsblauw kaststel, gemaakt door de Plateelbakkerij Delft (PBD) tussen 1907 en 1910.
Het betreft een zeldzaam kaststel in een vormgeving die je niet vaak tegenkomt. Het geheel is met de hand beschilderd en in zeer goede staat, op een mini chipje aan de rand van 1 vaas na (zie foto’s).
Alledrie de items zijn aan de onderkant gesigneerd met de jaarletter, het maandnummer, het modelnummer en het beeldmerk van de plateelbakkerij: een driehoek met de letters PBD erin.
N.V. Plateelbakkerij Delft (PBD) (1897 – 1928) was een aardewerkfabriek in Amsterdam die in 1902 naar Hilversum is verhuisd. Doel was het vervaardigen van Delfts en ander aardewerk.
Cornelis de Bruin, afkomstig van De Distel en de Dordtsche Kunstpotterij, was artistiek leider.
Let op:
Artikelen in de winkelwagen zijn niet gereserveerd. Zolang de betaling nog niet is afgerond zijn de artikelen ook voor anderen verkrijgbaar, online of in onze winkel.
Sinds kort organiseren we maandelijks leuke creatieve en circulaire workshops!
Schrijf je snel in en doe mee!
Klik HIER voor meer informatie en om je aan te melden.
Op zoek naar gereedschap, bestek
en servies voor je aankomende diner,
spelletjes of de benodigdheden voor
een kinderfeest?
Leen dan geheel gratis één van
de Leenboxen van Parels!
Klik HIER voor meer informatie.
Copyright Parels Breda 2024