Overige informatie
Afmetingen | 30 X 23,5 X 4cm |
---|---|
Staat | lichte gebruikssporen |
Het Leven. Geïllustreerd was een Nederlands weekblad dat verscheen tussen 1906 en 1941. Het blad had een sensationele inhoud, met veel ruimte voor gruwelijke moordzaken, schokkende zedenschandalen en pikante fotoseries van vrouwen in lange badjurken. Om die reden werd het vaak heimelijk gelezen.
Het Leven. Geïllustreerd viel vooral op door de ongekend gedurfde nieuwsgaring. Verslaggevers en fotografen maakten reportages in Amsterdamse armoedewijken, achter de coulissen van de toneelwereld, in de loopgraven van de Eerste Wereldoorlog en aan boord van de eerste zeppelins. Het taalgebruik was opvallend losjes en de actuele foto’s bezorgden het grote publiek een gevoel van opwinding omdat de dagbladen deze in die tijd nog niet afdrukten. De fotojournalistiek stond nog in de kinderschoenen en Het Leven (evenals andere bekende, geïllustreerde tijdschriften als de Katholieke Illustratie, Eigen Haard, Prins, De Spiegel en Panorama) behaalden met hun fotoreportages hoge oplagen. Overigens had Het Leven met haar veel bravere concurrenten ten minste één ding gemeen: de kritiekloze, met veel foto’s gelardeerde reportages over het Nederlands koningshuis.
Afmetingen | 30 X 23,5 X 4cm |
---|---|
Staat | lichte gebruikssporen |
Hier bij ons is een zeldzaam stukje opgedoken van de onlangs overleden Pierre Kartner beter bekend als Vader Abraham.
Het is niet bij veel mensen bekend, maar Pierre Kartner deed naast zingen, componeren en liedjes schrijven ook aan schilderen. Deze zeefdruk van de haven in Breda, is speciaal gemaakt door Pierre Kartner ter gelegenheid van de heropening van de haven op 30 Juni, 2007, in een oplage van 100 stuks. Kartner was er zelf ook bij aanwezig en heeft er voor de gelegenheid een lied voor geschreven genaamd Het Havenlied, dat hij zelf opdroeg begeleid op de trompet door de toenmalige burgemeester van Breda, Dhr. van der Velden.
Een wereldwijd bekende Bredanaar is Pierre Kartner ofwel Vader Abraham. In 1939 vestigde hij zich in Breda. Grote successen bereikte Kartner als ontdekker en producer van o.a. Corry Konings (Huilen Is Voor Jou Te Laat), Jacques Herb (Manuela), Mieke, Hanny en Wilma (Zou t Erg Zijn Lieve Opa). Heel veel teksten en composities werden door hem voor zichzelf en andere artiesten op papier gezet. Zelf scoorde hij als Vader Abraham grote hits met Vader Abraham Had Zeven Zonen (1971), het Smurfenlied (1977) en Het Kleine Café Aan De Haven (1975). De laatste twee nummers werden wereldwijd een succes.
Leuk vintage Hummel wandvaasje, in de vorm van een hoedje.
Dit vaasje komt uit de jaren ’50 en is gemaakt in het voormalige West-Duitsland door de wereldberoemde firma Goebel.
In 1871 wordt de Firma F. & W. Goebel opgericht door Franz Detleff Goebel en zijn zoon William Goebel in het voormalige West-Duitsland. De porseleinfabriek groeit snel uit naar een flinke fabriek met in 1890 al 250 werknemers. In 1935 ontstaan de eerste Hummelfiguren. Ze zijn gebaseerd op tekeningen van zuster Maria Innocentia Hummel, een Franciscaner zuster in het klooster van Siessen. Eind 1946 sterft M.I.Hummel (1909-1946) maar haar tekeningen staan nu nog steeds model voor de bijzondere kinderen met ronde wangen.
Hummelfiguren genieten wereldwijde bekendheid om hun open, vriendelijke en betoverende gezichtsuitdrukking en zijn nog steeds zeer geliefd onder verzamelaars.
Bijzonder inktpotje uit de jaren ’70, gevuld met Pelikan 4001 koningsblauwe inkt voor de vulpen, nog vol en ongebruikt in het originele doosje.
De aparte liggende vorm van het flesje is een ontwerp uit 1937 van Wilhelm Wagenfeld. Het werd ook wel de ‘Liegeflasche’ of ‘Knickflasche’ genoemd.
Wilhelm Wagenfeld (Bremen, 15 april 1900 – Stuttgart, 28 mei 1990) was een Duitse industrieel ontwerper, leerling van het Bauhaus. Hij ontwierp glas- en metaalobjecten voor de Jenaer Glaswerk Schott & Gen., de Vereinigte Lausitzer Glaswerke in Weißwasser, Rosenthal, Braun GmbH en WMF. Een aantal van zijn ontwerpen worden tot op de dag van vandaag nog steeds geproduceerd.
Kristallen beeldje van een ambachtslied van het merk Orrefors uit Zweden.
Een mooi glanzend object voor in huis.
De onderkant is gemerkt met de letters B.F.
Let op:
Artikelen in de winkelwagen zijn niet gereserveerd. Zolang de betaling nog niet is afgerond zijn de artikelen ook voor anderen verkrijgbaar, online of in onze winkel.
Sinds kort organiseren we maandelijks leuke creatieve en circulaire workshops!
Schrijf je snel in en doe mee!
Klik HIER voor meer informatie en om je aan te melden.
Op zoek naar gereedschap, bestek
en servies voor je aankomende diner,
spelletjes of de benodigdheden voor
een kinderfeest?
Leen dan geheel gratis één van
de Leenboxen van Parels!
Klik HIER voor meer informatie.
Copyright Parels Breda 2024