Overige informatie
Afmetingen | 25 x 18 x 5cm |
---|---|
Staat | lichte gebruikssporen |
Donkerheid en Dageraad, een Bijbels dagboek door N. Buffinga uit 1935. Uitgegeven door Uitgeversmaatschappij Holland, Amsterdam.
Afmetingen | 25 x 18 x 5cm |
---|---|
Staat | lichte gebruikssporen |
Christian Tümpel bestudeert al meer dan 20 jaar het leven en werk van Nederlands grootste schilder, etser en tekenaar. Voor zijn onderzoek ontving hij in 1972 een bijzondere prijs van de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen, bovendien bood de Universiteit van Nijmegen hem een leerstoel aan. Naast de nieuwe inzichten die Tumpel uit zijn onderzoek naar voren brengt, heeft dit boek nog een andere belangrijke verdienste: een nieuwe beredeneerde catalogus. Een onmisbaar document voor specialisten en kenners. Bovendien is dit de eerste publicatie waarin het geschilderde oeuvre van deze unieke Hollandse meester in kleur wordt afgebeeld.
Hardcover, Nederlands, 447 pagina’s.
De verhalen van Oom Wim (“Les Belles Histoires de l’ Oncle Paul”) was een Belgische educatieve stripreeks die tussen 1951 en 1982 in het weekblad Robbedoes werd gepubliceerd. De serie werd oorspronkelijk geschreven en getekend door Jean-Michel Charlier en Eddy Paape, maar werd in de loop der decennia door verschillende scenaristen en tekenaars gemaakt.
De serie bestaat uit verschillende korte verhalen rond het leven van historische figuren. Alle verhalen worden ingeleid en afgesloten door oom Wim. In de eerste verhalen zag oom Wim zijn neefjes iets dwaas doen of zeggen en vertelde hun dan een toepasselijke geschiedkundige vertelling, bedoeld als zedenlesje. In latere afleveringen verscheen hij gewoon kort even zelf in beeld aan het begin en einde van elk verhaal, zonder zijn neefjes. De figuur was ontworpen door Eddy Paape en was geïnspireerd op uitgever Paul Dupuis. Oom Wim werd steevast afgebeeld met een pijp en een strikje.
Deze uitgave van de verhalen van oom Wim is getiteld Wedloop naar de Zuidpool. Het is een eerste druk uit 1953 en is afgezien van een klein scheurtje in de kaft nog in een nette staat.
Mooi en zeer zeldzaam sierbord van het merk Mintons uit Engeland, gemaakt eind 19e eeuw. Op het bord is een afbeelding met katten te zien in een Delfts blauwe kleur.
Mintons was een groot bedrijf in aardewerk uit Staffordshire, en de meest toonaangevende keramische fabriek tijdens het Victoriaanse tijdperk. Het was een onafhankelijk bedrijf van 1793 tot 1968. Het was een leider in keramisch ontwerp en werkte in een aantal verschillende keramische, decoratieve technieken, en een pot-pourri van stijlen. Naast aardewerken vazen en sculpturen was het bedrijf een toonaangevende fabrikant van tegels en ander architectonisch keramiek, en produceerde het werk voor zowel de Houses of Parliament als het Capitool van de Verenigde Staten. Na 1950 zijn ze gefuseerd met Royal Doulton en uiteindelijk in 2005 overgenomen door Wedgwood.
Zeer zeldzame verzilverde cocktaillepel met geïntegreerde maatbeker (jigger spoon), gemaakt voor, en gebruikt door de barmannen op de Holland-Amerika Lijn.
De lepel is uitgevoerd met een mooie gedraaide steel en het Holland America Line embleem is uitgevoerd in reliëf.
De lepel is gemerkt met HH en is verzilverd bij de Schoonhovense Zilverfabriek H.Hooijkaas. Tevens gemerkt met het getal 90 qua zilvergehalte.
Hier zijn er maar weinig van gemaakt en dit fraaie object mag dan ook met recht de titel van collectors-item dragen.
De Holland-Amerika Lijn ontstond in 1871 met de oprichting van de vennootschap ‘Plate, Reuchlin & Co’ door Antoine Plate en Otto Reuchlin. Hun doel was om een rechtstreekse verbinding met stoomschepen tussen Rotterdam en New York op te zetten. Hun eerste schip de Rotterdam voer in 1872 voor het eerst naar New York.
Let op:
Artikelen in de winkelwagen zijn niet gereserveerd. Zolang de betaling nog niet is afgerond zijn de artikelen ook voor anderen verkrijgbaar, online of in onze winkel.
Op zoek naar gereedschap, bestek
en servies voor je aankomende diner,
spelletjes of de benodigdheden voor
een kinderfeest?
Leen dan geheel gratis één van
de Leenboxen van Parels!
Klik HIER voor meer informatie.
Copyright Parels Breda 2023
Vanwege een storing zijn we telefonisch niet altijd goed bereikbaar. Als u een mail stuurt naar info@parelsbreda.nl nemen wij contact met u op. Sluiten