Overige informatie
Afmetingen | 23 x 20 x 2cm |
---|---|
Staat | lichte gebruikssporen |
De Vrolijke Dorpsjongen door Joseph Haydn, geïllustreerd door Mary Greenwalt.
Serie Jeugd en muziek No. 2
Afmetingen | 23 x 20 x 2cm |
---|---|
Staat | lichte gebruikssporen |
Prachtig groot kleurrijk Taisho Yamatoku Tezuka sierbord uit Japan, met een afbeelding van o.a. twee dames met waaiers in een lente-kersenbloesemlandschap met vogel. In de randdecoratie zijn cartouches met vogels en bloemen aangebracht. Op de achterzijde gemerkt met een porselein blind stempel met cijfer en een rood gestileerd merkteken. Het bord dateert uit de tweede helft van de 20e eeuw.
Groot vintage sierbord van de firma Boch uit België.
De achterkant is reeds voorzien van een ophangmogelijkheid.
Het bord is gedecoreerd met een fraai Hollands landschap met molen in Delfts Blauwe kleurstelling.
Het bedrijf Royal Boch werd gesticht in 1841 door de familie Boch, afstammelingen van de familie Boch uit het Franse Audun-le-Tiche die daar in 1748 een keramiekbedrijf oprichtten dat later zou uitgroeien tot Villeroy & Boch.
Gedurende decennia ontfermde de familie Boch zich over de kwaliteit van de ontwerpen. Dankzij Anna Boch werden kunstenaars als Charles van der Stappen en Théo Van Rysselberghe betrokken bij de productie.
De familie onderhield contacten met verschillende kunstenaars. Zo was Eugène Boch een goede vriend van Vincent van Gogh.
Oude stukken in art deco, art nouveau en Jugendstil zijn zeer begeerd bij verzamelaars door hun fijne kwaliteit.
De verhalen van Oom Wim (“Les Belles Histoires de l’ Oncle Paul”) was een Belgische educatieve stripreeks die tussen 1951 en 1982 in het weekblad Robbedoes werd gepubliceerd. De serie werd oorspronkelijk geschreven en getekend door Jean-Michel Charlier en Eddy Paape, maar werd in de loop der decennia door verschillende scenaristen en tekenaars gemaakt.
De serie bestaat uit verschillende korte verhalen rond het leven van historische figuren. Alle verhalen worden ingeleid en afgesloten door oom Wim. In de eerste verhalen zag oom Wim zijn neefjes iets dwaas doen of zeggen en vertelde hun dan een toepasselijke geschiedkundige vertelling, bedoeld als zedenlesje. In latere afleveringen verscheen hij gewoon kort even zelf in beeld aan het begin en einde van elk verhaal, zonder zijn neefjes. De figuur was ontworpen door Eddy Paape en was geïnspireerd op uitgever Paul Dupuis. Oom Wim werd steevast afgebeeld met een pijp en een strikje.
Deze uitgave van de verhalen van oom Wim is getiteld Wedloop naar de Zuidpool. Het is een eerste druk uit 1953 en is afgezien van een klein scheurtje in de kaft nog in een nette staat.
Stripalbums Pin-Up, Deel 1 t/m 4 door Berthet & Yann, uitgeverij Dargaud.
Let op:
Artikelen in de winkelwagen zijn niet gereserveerd. Zolang de betaling nog niet is afgerond zijn de artikelen ook voor anderen verkrijgbaar, online of in onze winkel.
Op zoek naar gereedschap, bestek
en servies voor je aankomende diner,
spelletjes of de benodigdheden voor
een kinderfeest?
Leen dan geheel gratis één van
de Leenboxen van Parels!
Klik HIER voor meer informatie.
Copyright Parels Breda 2023