Overige informatie
Afmetingen | 31 x 25cm |
---|---|
Staat | meerdere gebruikssporen |
Verzamelde pianowerken van Friedrich Chopin.
Afmetingen | 31 x 25cm |
---|---|
Staat | meerdere gebruikssporen |
Bijzonder inktpotje uit de jaren ’70, gevuld met Pelikan 4001 koningsblauwe inkt voor de vulpen, nog vol en ongebruikt in het originele doosje.
De aparte liggende vorm van het flesje is een ontwerp uit 1937 van Wilhelm Wagenfeld. Het werd ook wel de ‘Liegeflasche’ of ‘Knickflasche’ genoemd.
Wilhelm Wagenfeld (Bremen, 15 april 1900 – Stuttgart, 28 mei 1990) was een Duitse industrieel ontwerper, leerling van het Bauhaus. Hij ontwierp glas- en metaalobjecten voor de Jenaer Glaswerk Schott & Gen., de Vereinigte Lausitzer Glaswerke in Weißwasser, Rosenthal, Braun GmbH en WMF. Een aantal van zijn ontwerpen worden tot op de dag van vandaag nog steeds geproduceerd.
Zeer fraaie vintage (fruit)schaal van Delftsblauw aardewerk.
De schaal op voet is gemaakt in 1978 door De Porceleyne Fles (Royal Delft). Het decor met blad- en bloemmotieven is zowel aan de binnen- als de buitenzijde met de hand aangebracht.
De rand is mooi gewelfd en de schaal is in zeer goede staat, als nieuw.
Onderop gemerkt.
De Porceleyne Fles (sinds 1919 De Koninklijke Porceleyne Fles, internationaal bekend als Royal Delft) is een aardewerkfabriek, opgericht in het jaar 1653 in Delft, waar het aardewerk thans nog steeds op traditionele wijze wordt vervaardigd.
De organisatie Chora, waarvan Raoul Bunschoten medeoprichter, directeur en meest prominent lid is, houdt het midden tussen een academisch onderzoeksinstituut, een stedenbouwkundig ontwerpbureau en een denktank voor stedelijk beleid. Hun recent uitgebrachte boek Urban Flotsam manoeuvreert tussen een manifest, een visie op de hedendaagse stad en een handreiking voor stedenbouwkundig onderwijs en onderzoek.
Een bijzonder en antiek porseleinen Delftsblauw kaststel, gemaakt door de Plateelbakkerij Delft (PBD) tussen 1907 en 1910.
Het betreft een zeldzaam kaststel in een vormgeving die je niet vaak tegenkomt. Het geheel is met de hand beschilderd en in zeer goede staat, op een mini chipje aan de rand van 1 vaas na (zie foto’s).
Alledrie de items zijn aan de onderkant gesigneerd met de jaarletter, het maandnummer, het modelnummer en het beeldmerk van de plateelbakkerij: een driehoek met de letters PBD erin.
N.V. Plateelbakkerij Delft (PBD) (1897 – 1928) was een aardewerkfabriek in Amsterdam die in 1902 naar Hilversum is verhuisd. Doel was het vervaardigen van Delfts en ander aardewerk.
Cornelis de Bruin, afkomstig van De Distel en de Dordtsche Kunstpotterij, was artistiek leider.
Let op:
Artikelen in de winkelwagen zijn niet gereserveerd. Zolang de betaling nog niet is afgerond zijn de artikelen ook voor anderen verkrijgbaar, online of in onze winkel.
Sinds kort organiseren we maandelijks leuke creatieve en circulaire workshops!
Schrijf je snel in en doe mee!
Klik HIER voor meer informatie en om je aan te melden.
Op zoek naar gereedschap, bestek
en servies voor je aankomende diner,
spelletjes of de benodigdheden voor
een kinderfeest?
Leen dan geheel gratis één van
de Leenboxen van Parels!
Klik HIER voor meer informatie.
Copyright Parels Breda 2024