Overige informatie
Afmetingen | 30,5 x 24,5 x 2cm |
---|---|
Staat | lichte gebruikssporen |
VCS, Gedenkboek bij het tienjarig bestaan van de Verenigde Coöperatieve Suikerfabrieken Dinteloord, Roosendaal en Zevenbergen.
Tekst: Evert Zandstra Foto's: Hans de Boer. Boek uit omstreeks 1957.
Afmetingen | 30,5 x 24,5 x 2cm |
---|---|
Staat | lichte gebruikssporen |
Zeer zeldzame puntvlag uit 1952, gemaakt ter ere van het 700-jarige bestaan van de stad Breda, dat werd gevierd onder de naam Breda Oranjestad.
De dubbelzijdige vlag is van stevig linnen en heeft slechts lichte gebruikssporen (zie foto’s).
Het betreft een echt collectors-item en fraai stukje Bredase geschiedenis.
In 1952 vierde Breda zijn zevenhonderdjarig bestaan. Tegenwoordig zijn de geleerden het er niet over eens wanneer Breda precies stadsrechten verworven heeft. Zoals eerder gezegd was Breda in 1212 waarschijnlijk al stad. In 1952 werd echter nog aangenomen dat Breda in 1252 stadsrechten gekregen had. De stad greep deze gelegenheid aan om het toerisme te bevorderen. VVV-directeur G.L.W. Sliepen speelde in de organisatie een belangrijke rol. Om propagandistische redenen werd een verband gelegd tussen het jubileum en het vorstenhuis. De feestelijkheden werden georganiseerd onder de naam Breda Oranjestad 1952. De versieringen maakten vlak na de oorlog, toen soberheid troef was, een enorme indruk. ’s Avonds gingen de lichtjes aan van Lichtstad Breda. Het zevenhonderdjarig bestaan had ook gevolgen voor het uiterlijk van de stad. Het stadspark Valkenberg werd opnieuw ingericht. Er was een beeldententoonstelling, waarna enkele beelden werden aangekocht en in Breda werden opgesteld. Op 16 juli 1952 kwam koningin Juliana op bezoek, voor een echte Blijde Intocht.
Na het doorslaand succes van Material World 1 en Material World 2, bestaat de derde uitgave in deze serie, Material World 3: innovatieve materialen voor Architectuur en Design, nog eens uit een honderd-plus materialen en halffabricaten, welke zorgvuldig geselecteerd door MatériO, het informatiecentrum over innovatieve materialen. Deze exclusieve selectie van materialen met een breed scala aan eigenschappen en esthetische kwaliteiten, bestaat uit bijvoorbeeld modulair, golvende wandbekleding, leer van vishuiden, en LED-verlichting systemen gevoed door flinterdunne batterijen. Material World 3 belooft te voldoen aan de vraag van architecten, ontwerpers en studenten en geeft productinformatie, technische specificaties, en suggesties voor manieren om de nieuwste, meest fascinerende materialen en afwerkingen te gebruiken. Naast inspiratie, vindt de lezer de namen, adressen, telefoonnummers en websites van leveranciers – alle informatie die nodig is om elk item in het boek aan te schaffen. Daarnaast omschrijft het team van MateriO vijftien basisconcepten om de lezer een beter inzicht te laten krijgen in complexe onderwerpen en om, zelfs de meer geïnformeerde lezer, op aspecten van de materialen te wijzen die vaak over het hoofd worden gezien. Wat betekend FSC, VOS, Cradle to Cradle en oxo-degradable? Wat is Damaststaal, float glas, en elektron-luminescentie? Wat is het verhaal achter de uitvinding van nylon of van klittenband? Vind de antwoorden op deze en vele andere relevante vragen in Material World 3.
Historische canon van Breda is een boek van Koen Ballemans waarin op chronologische volgorde de belangrijkste jaartallen voor de stad Breda aan de orde komen. Het boek in softcover telt 62 pagina’s en is een uitgave van Selexyz Gianotten uit 2007.
Zeer zeldzame verzilverde cocktaillepel met geïntegreerde maatbeker (jigger spoon), gemaakt voor, en gebruikt door de barmannen op de Holland-Amerika Lijn.
De lepel is uitgevoerd met een mooie gedraaide steel en het Holland America Line embleem is uitgevoerd in reliëf.
De lepel is gemerkt met HH en is verzilverd bij de Schoonhovense Zilverfabriek H.Hooijkaas. Tevens gemerkt met het getal 90 qua zilvergehalte.
Hier zijn er maar weinig van gemaakt en dit fraaie object mag dan ook met recht de titel van collectors-item dragen.
De Holland-Amerika Lijn ontstond in 1871 met de oprichting van de vennootschap ‘Plate, Reuchlin & Co’ door Antoine Plate en Otto Reuchlin. Hun doel was om een rechtstreekse verbinding met stoomschepen tussen Rotterdam en New York op te zetten. Hun eerste schip de Rotterdam voer in 1872 voor het eerst naar New York.
Let op:
Artikelen in de winkelwagen zijn niet gereserveerd. Zolang de betaling nog niet is afgerond zijn de artikelen ook voor anderen verkrijgbaar, online of in onze winkel.
Op zoek naar gereedschap, bestek
en servies voor je aankomende diner,
spelletjes of de benodigdheden voor
een kinderfeest?
Leen dan geheel gratis één van
de Leenboxen van Parels!
Klik HIER voor meer informatie.
Copyright Parels Breda 2023