Overige informatie
Afmetingen | 28 x 20,5cm |
---|---|
Staat | zo goed als nieuw |
Set van 14 hoesjes met munten, postzegels en eerstedagenveloppen van het WWF (Wereldnatuurfonds) met als thema bedreigde diersoorten.
Per diersoort zit er een briefje bij met Duitse info over de desbetreffende diersoort.
De set bevat de volgende diersoorten: cheetah, roodvoetvalk, Mauritius duif, klunkerkraanvogel, breedbekneushoorn, luipaard, Caicos leguaan, chimpansee, kruiskoppelikaan, zeeschildpad, jaguar, damagazelle, Afrikaanse olifant, toefgibbon.
Deze set is zo goed als nieuw en echt een must-have voor de verzamelaar.
Hier bij ons is een zeldzaam stukje opgedoken van de onlangs overleden Pierre Kartner beter bekend als Vader Abraham.
Het is niet bij veel mensen bekend, maar Pierre Kartner deed naast zingen, componeren en liedjes schrijven ook aan schilderen. Deze zeefdruk van de haven in Breda, is speciaal gemaakt door Pierre Kartner ter gelegenheid van de heropening van de haven op 30 Juni, 2007, in een oplage van 100 stuks. Kartner was er zelf ook bij aanwezig en heeft er voor de gelegenheid een lied voor geschreven genaamd Het Havenlied, dat hij zelf opdroeg begeleid op de trompet door de toenmalige burgemeester van Breda, Dhr. van der Velden.
Een wereldwijd bekende Bredanaar is Pierre Kartner ofwel Vader Abraham. In 1939 vestigde hij zich in Breda. Grote successen bereikte Kartner als ontdekker en producer van o.a. Corry Konings (Huilen Is Voor Jou Te Laat), Jacques Herb (Manuela), Mieke, Hanny en Wilma (Zou t Erg Zijn Lieve Opa). Heel veel teksten en composities werden door hem voor zichzelf en andere artiesten op papier gezet. Zelf scoorde hij als Vader Abraham grote hits met Vader Abraham Had Zeven Zonen (1971), het Smurfenlied (1977) en Het Kleine Café Aan De Haven (1975). De laatste twee nummers werden wereldwijd een succes.
Originele Versace asbak, gemaakt door de bekende firma Rosenthal.
Het betreft type Gorgona, nog in zeer goede staat, bijna als nieuw.
De asbak is gemaakt van het fijnste porselein, wat een stijl creëert die het best kan worden omschreven als luxueus en glamoreus. Uitgevoerd in hoofdkleur wit met fraaie goudaccenten.
Deze mooie kruk is geheel gemaakt van hout. Je kunt de kruk gebruiken als voetenbank, bijzettafel, nachtkastje enz. Je kunt er bijvoorbeeld ook een mooie plant op zetten. Een rustieke blikvanger in je kamer.
Let op: dit artikel kan niet worden verzonden maar enkel worden opgehaald bij onze winkel.
Set van 3 antieke glazen zichtpotten, ook wel monsterpotten, specimen-potten of omgekeerde apothekerspotten genoemd.
Ze komen uit 1915 en zijn afkomstig van het Koloniaal Landbouw Museum Deventer.
De grootste bevat steenkool, de middelste bladgruis en de kleinste bevat thee.
Ten behoeve van het onderwijs in tropische landbouw werd in 1910 besloten tot het oprichten van een school voor koloniale landbouw in Deventer met daarnaast een verzameling over de koloniale landbouw.
Tijdens een Koloniale Landbouwtentoonstelling die in 1912 in Deventer werd gehouden werden inzendingen getoond uit de verschillende Nederlandse koloniën. Door steun van de gemeente Deventer en de Ministeries van Landbouw en Visserij en het Ministerie van Koloniën kon een eigen museum verwezenlijkt worden. Op 27 mei 1915 opende het museum officieel haar deuren voor het publiek.
Eind jaren zestig moest het museum zijn deuren sluiten. In 1972 schonk de gemeente Deventer het resterende deel van de collectie van het voormalig Museum voor Tropische Landbouw aan het pas opgerichte Volkenkundig Museum ‘Gerardus van der Leeuw’.
Let op:
Artikelen in de winkelwagen zijn niet gereserveerd. Zolang de betaling nog niet is afgerond zijn de artikelen ook voor anderen verkrijgbaar, online of in onze winkel.
Sinds kort organiseren we maandelijks leuke creatieve en circulaire workshops!
Schrijf je snel in en doe mee!
Klik HIER voor meer informatie en om je aan te melden.
Op zoek naar gereedschap, bestek
en servies voor je aankomende diner,
spelletjes of de benodigdheden voor
een kinderfeest?
Leen dan geheel gratis één van
de Leenboxen van Parels!
Klik HIER voor meer informatie.
Copyright Parels Breda 2024