Overige informatie
Afmetingen | 17 cm hoog / diameter 12 cm |
---|---|
Staat | lichte gebruikssporen |
Zeer aparte handgedraaide pot met deksel van aardewerk. Bewerkt met drie kleuren mat glazuur.
Aan de onzerzijde is een paraaf ingekerfd.
Afmetingen | 17 cm hoog / diameter 12 cm |
---|---|
Staat | lichte gebruikssporen |
Grote oude kerkkandelaar of altaarkandelaar in prachtige barokstijl met balustervormige stam.
Geschikt voor een wat dikkere kaars.
Gemaakt van metaal uitgevoerd in koper-/goudkleur.
Een ware blikvanger voor elk interieur.
Let op: dit artikel kan niet worden verzonden maar enkel worden opgehaald in onze winkel.
Prachtige sculptuur in zwaar koper/messing, van de dansende Natraj/Nataraja/Shiva.
Het beeld is in zeer goede staat en weegt maar liefst 4kg.
Natraj is de dansende Lord Shiva, een van de bekendste en meest gerespecteerde goden van de Hindoe-religie. Je kunt bidden bij dit symbolieke standbeeld, of het als decoratie in je huis of kantoor plaatsen. Dit standbeeld is een bron van positieve energie en vibraties. Het stimuleert moed, hoop, kracht, kennis, intellect en toewijding.
Wat is de symboliek van Natraj?
Natraj, ook Nataraja genoemd, wat letterlijk “Lord of the Dance” betekent, is de Hindoe god Shiva, weergegeven als kosmische danser. Je vindt Natraj veel in Indiase tempels, vooral in het zuiden van India. Natraj is meestal afgebeeld met 4 armen en dansend op een dwerg. Deze dwerg heet Apasmara en is het symbool van menselijke onwetendheid.
In zijn rechter achterhand houdt Shiva een damaru (trommel in de vorm van een zandloper). De rechter voorhand maakt een “wees niet bang” gebaar (de palm naar buiten en de vingers naar boven gericht). De linker achterhand draagt Agni (vuur) en de linker voorhand wordt over zijn borst gehouden in de houding van Gajahasta (olifantenstam), met pols slap en vingers naar beneden gericht naar de opgeheven linkervoet. Het geheel wordt omringd door een ring van vlammen.
Het beeld vertegenwoordigt Shiva’s 5 activiteiten, resp. creatie (de trommel), bescherming (wees niet bang), vernietiging (het vuur), belichaming (de voet op de grond) en het loslaten (de opgeheven voet). Het toont Shiva als de bron van alle beweging in de kosmos.
Volgens de mythe werd deze scheppingsdans uitgevoerd in Chidambaram (een belangrijk Shaiva-centrum in Zuid-India) Deze plaats wordt geïdentificeerd met zowel het centrum van het universum als het menselijk hart.
Een polychroom gedecoreerd en zoutgeglazuurd aardewerk beeld van de Moeder Gods met het Jezuskind. Het beeld is gemaakt rond 1945. Onderop gemerkt ‘Terraco – Draak’ en met ovale blindstempel ‘Draakje’. Ontwerp en uitvoering Edmund Wessling.
Een bijzonder en antiek porseleinen Delftsblauw kaststel, gemaakt door de Plateelbakkerij Delft (PBD) tussen 1907 en 1910.
Het betreft een zeldzaam kaststel in een vormgeving die je niet vaak tegenkomt. Het geheel is met de hand beschilderd en in zeer goede staat, op een mini chipje aan de rand van 1 vaas na (zie foto’s).
Alledrie de items zijn aan de onderkant gesigneerd met de jaarletter, het maandnummer, het modelnummer en het beeldmerk van de plateelbakkerij: een driehoek met de letters PBD erin.
N.V. Plateelbakkerij Delft (PBD) (1897 – 1928) was een aardewerkfabriek in Amsterdam die in 1902 naar Hilversum is verhuisd. Doel was het vervaardigen van Delfts en ander aardewerk.
Cornelis de Bruin, afkomstig van De Distel en de Dordtsche Kunstpotterij, was artistiek leider.
Let op:
Artikelen in de winkelwagen zijn niet gereserveerd. Zolang de betaling nog niet is afgerond zijn de artikelen ook voor anderen verkrijgbaar, online of in onze winkel.
Sinds kort organiseren we maandelijks leuke creatieve en circulaire workshops!
Schrijf je snel in en doe mee!
Klik HIER voor meer informatie en om je aan te melden.
Op zoek naar gereedschap, bestek
en servies voor je aankomende diner,
spelletjes of de benodigdheden voor
een kinderfeest?
Leen dan geheel gratis één van
de Leenboxen van Parels!
Klik HIER voor meer informatie.
Copyright Parels Breda 2024