Overige informatie
Afmetingen | 42.5 x 35.5 x 27 cm |
---|---|
Staat | meerdere gebruikssporen |
Italiaans bijzet/opbergtafeltje van gelakt notenhout. Het bovenblad is machinaal ingelegd en afgewerkt met een transparante coating om het inlegwerk te beschermen. Het kan worden geopend zodat de daaronder aangebrachte vakjes gebruikt kunnen worden. Handig voor kleine spulletjes. Helaas ontbreekt er een deel van het aangebrachte speeldoosje wat (normaalgesproken) speelt zodra de klep wordt geopend.
Afmetingen | 42.5 x 35.5 x 27 cm |
---|---|
Staat | meerdere gebruikssporen |
Fraai bronzen beeld van een zwangere vrouw.
Het betreft een werk van de Nederlandse beeldhouwster Judith Braun.
Judith Braun werd geboren als dochter van twee kunstenaars en werkte vanaf 1990 in haar atelier in het Drentse Wezuperbrug. Haar opleiding heeft ze gevolgd aan de kunstacademie in Enschede.
Ze heeft in opdracht gewerkt voor Akzo en Deloitte en Touche.
Vanaf 2002 verhuisde ze naar Frankrijk. Vanuit hier wordt haar werk geëxposeerd over de hele wereld, o.a in Miami en New York”.
Leuk vintage Hummel wandvaasje, in de vorm van een hoedje.
Dit vaasje komt uit de jaren ’50 en is gemaakt in het voormalige West-Duitsland door de wereldberoemde firma Goebel.
In 1871 wordt de Firma F. & W. Goebel opgericht door Franz Detleff Goebel en zijn zoon William Goebel in het voormalige West-Duitsland. De porseleinfabriek groeit snel uit naar een flinke fabriek met in 1890 al 250 werknemers. In 1935 ontstaan de eerste Hummelfiguren. Ze zijn gebaseerd op tekeningen van zuster Maria Innocentia Hummel, een Franciscaner zuster in het klooster van Siessen. Eind 1946 sterft M.I.Hummel (1909-1946) maar haar tekeningen staan nu nog steeds model voor de bijzondere kinderen met ronde wangen.
Hummelfiguren genieten wereldwijde bekendheid om hun open, vriendelijke en betoverende gezichtsuitdrukking en zijn nog steeds zeer geliefd onder verzamelaars.
Sierbord, uitgevoerd in Delfts Blauw met de afbeelding van een zeeman met pijp in de haven.
Aan de achterkant zitten gaatjes met een lus voor bevestiging aan de wand.
Gemaakt door Boch Freres La Louviere België.
Een bijzonder en antiek porseleinen Delftsblauw kaststel, gemaakt door de Plateelbakkerij Delft (PBD) tussen 1907 en 1910.
Het betreft een zeldzaam kaststel in een vormgeving die je niet vaak tegenkomt. Het geheel is met de hand beschilderd en in zeer goede staat, op een mini chipje aan de rand van 1 vaas na (zie foto’s).
Alledrie de items zijn aan de onderkant gesigneerd met de jaarletter, het maandnummer, het modelnummer en het beeldmerk van de plateelbakkerij: een driehoek met de letters PBD erin.
N.V. Plateelbakkerij Delft (PBD) (1897 – 1928) was een aardewerkfabriek in Amsterdam die in 1902 naar Hilversum is verhuisd. Doel was het vervaardigen van Delfts en ander aardewerk.
Cornelis de Bruin, afkomstig van De Distel en de Dordtsche Kunstpotterij, was artistiek leider.
Let op:
Artikelen in de winkelwagen zijn niet gereserveerd. Zolang de betaling nog niet is afgerond zijn de artikelen ook voor anderen verkrijgbaar, online of in onze winkel.
Sinds kort organiseren we maandelijks leuke creatieve en circulaire workshops!
Schrijf je snel in en doe mee!
Klik HIER voor meer informatie en om je aan te melden.
Op zoek naar gereedschap, bestek
en servies voor je aankomende diner,
spelletjes of de benodigdheden voor
een kinderfeest?
Leen dan geheel gratis één van
de Leenboxen van Parels!
Klik HIER voor meer informatie.
Copyright Parels Breda 2024