Overige informatie
Afmetingen | diameter 29.5 cm |
---|---|
Staat | zo goed als nieuw |
Wandbord van Hutschenreuther porselein van de Deense artiest Ole Winther. De afbeelding is Waage (weegschaal), exemplaar 1859 van 2000 uit een serie sterrenbeelden.
Afmetingen | diameter 29.5 cm |
---|---|
Staat | zo goed als nieuw |
Een Laaf van de welbekende Efteling, klimmend in een paal omdat de basketbal in het net vastzit.
De Laaf is in zeer goede staat en is gemaakt van kunsthars.
De onderzijde is gemerkt met een serienummer en bovenop een officiële Efteling munt.
Een Laaf van de welbekende Efteling, leunend tegen een paaltje dat beter bekend staat als het Amsterdammertje.
De Laaf is in zeer goede staat en is gemaakt van kunsthars.
De onderzijde is gemerkt met een serienummer en bovenop een officiële Efteling munt.
Een bijzonder item dat nu verkrijgbaar is op onze webshop. Het betreft een herinneringskruik van Plateelbakkerij Zuid-Holland in Gouda.
Dit soort kruiken werden gemaakt ter ere van een jubileum. Deze kruik is vervaardigd ter ere van het 60-jarig bestaan van warenhuis Raming in Breda. Raming was bijna één eeuw lang een begrip in Breda, tot de overname door V&D in 1972 en had een enorme omvang. Het laatste aandenken van het pand gelegen aan de Lange Brugstraat verdween toen het gesloopt werd om plaats te maken voor winkelcentrum de Barones.
Er hebben honderden mensen gewerkt voor Raming die overnachten in interne slaapzalen.
Een mooi stukje Bredase geschiedenis, een pareltje!!
Set van 13 stenen jaarbeeldjes van de Taptoe Breda.
Niet alle jaartallen zijn nog leesbaar, maar het lijkt te gaan om 1981 t/m 1993.
Een taptoe is in de moderne versie een militaire en muzikale show waarbij de diverse krijgsmachtonderdelen zich aan het publiek presenteren.
In 1976 werd de Nationale Taptoe voortgezet in Breda, een stad met een rijke militaire traditie. Aanvankelijk werd het evenement gehouden op het terrein van de Koninklijke Militaire Academie, vervolgens op de Chassé-kazerne en later op het terrein van de Trip van Zoudtlandtkazerne. De verhuizing naar Breda ging tevens gepaard met een wijziging in de organisatiestructuur van de Taptoe. Zo werd onder meer besloten dat de Nationale Taptoe niet langer een uitsluitend militaire aangelegenheid zou zijn. De organisatie werd formeel in handen gegeven van de speciaal daarvoor opgerichte “Stichting Nationale Taptoe”. De sterke band met Defensie is echter blijven bestaan. Het bestuur van de Stichting bestaat deels uit burgers, deels uit militairen. Namens Defensie maakt de Inspecteur Militaire Muziek Krijgsmacht deel uit van het bestuur en de muzikale leiding van de Taptoe berust tevens bij hem. De organisatie van de Taptoe geschiedt sindsdien op basis van een samenwerkingsovereenkomst tussen de Stichting Nationale Taptoe en de Staat der Nederlanden (Ministerie van Defensie). Deze in 1976 doorgevoerde “privatisering” hield echter niet dat de Nationale Taptoe haar militaire karakter verloren heeft. Weliswaar werd het sindsdien mogelijk dat ook burgerorkesten aan het programma deelnemen, maar de Nationale Taptoe behield haar oorspronkelijke doelstelling: presentatie van de Krijgsmachtdelen en Nederlandse militaire muziek aan het brede publiek.
Gedurende de periode in Breda werden enkele belangrijke jubilea gevierd. Zo werd de Nationale Taptoe in het jaar 2000 voor de 25e keer in Breda gehouden. In 2002 stond de Taptoe voor een belangrijk deel in het teken van het 750-jarig bestaan van de stad Breda. En in 2004 werd een belangrijke mijlpaal bereikt: de 50e Nationale Taptoe. Bij die gelegenheid werd de Taptoe vereerd met een bezoek van H.M. de Koningin. Het zou tevens de laatste Nationale Taptoe in Breda worden, want door vermindering van de mogelijkheden tot materiële steunverlening en het beschikbaar stellen van faciliteiten door Defensie, zag de Taptoe zich genoodzaakt tot het uitkijken naar een andere locatie, buiten Defensieterrein.
Daarmee kwam tevens een eind aan een lange traditie, sinds 1954, waarin de Nationale Taptoe steeds een evenement in de open lucht is geweest. En in al die jaren werd de Taptoe steeds gedurende 9 dagen gehouden met in totaal 10 voorstellingen.
Let op:
Artikelen in de winkelwagen zijn niet gereserveerd. Zolang de betaling nog niet is afgerond zijn de artikelen ook voor anderen verkrijgbaar, online of in onze winkel.
Op zoek naar gereedschap, bestek
en servies voor je aankomende diner,
spelletjes of de benodigdheden voor
een kinderfeest?
Leen dan geheel gratis één van
de Leenboxen van Parels!
Klik HIER voor meer informatie.
Copyright Parels Breda 2023