Overige informatie
Afmetingen | 28cm hoog |
---|---|
Staat | lichte gebruikssporen |
Beeldje van een man met een hele hoop klokken op zijn rug.
Het beeldje is van kunststof, met de hand beschilderd en komt uit de Romantic Collection.
Bovenin zit ook een echt klokje wat werkt met een knoopcelbatterij.
Vermoedelijk komt het beeldje uit Zwitserland of Oostenrijk.
Grote oude kerkkandelaar of altaarkandelaar in prachtige barokstijl met balustervormige stam. De kandelaar heeft fraaie leeuwenpoten en is van goede zware kwaliteit koper/messing. Hij is nog in mooie staat.
Bovenop voorzien van een pin en geschikt voor een wat dikkere kaars.
Een ware blikvanger voor elk interieur.
Let op: dit artikel kan niet worden verzonden maar enkel worden opgehaald in onze winkel.
Lynx gameconsole van Atari, het eerste model PAG-0201.
Het idee voor de Lynx kwam van een bedrijf genaamd Epyx, dat het in 1987 bedacht en hun systeem de codenaam ‘Handy’ gaf. Atari kocht het idee, de Atari Lynx debuteerde in 1989. Het was de eerste echte kleuren handheld console met een palet van 4.096 kleuren (16 gelijktijdig) op een 3,5″ scherm. Het draaide op 16MHz en bevatte een 8-weg joypad. In het eerste Lynx systeem (zoals het dit exemplaar betreft) werden de games geladen en ‘verborgen’ in de handgreep en de batterijen zaten aan de achterkant van het apparaat.
Wordt geleverd met 1 spel; S.T.U.N. Runner.
Prachtig sierbord gefabriceerd door keramiekfabriek Sassi Milici Vallauris. Het sierbord vervaardigd in 1970, is beschilderd en gesigneerd door meester-schilder Pierre Boncampain.
Pierre Boncompain is geboren in 1938 in de Provence, Frankrijk. Aangemoedigd door zijn ouders om zich te ontplooien als kunstenaar, studeerde hij eerst af aan de French National Academy of Decorative Arts, om daarna door te studeren aan de National Academy of Fine Arts, waar hij studeerde in het Legueult atelier.
Boncompain’s werk is altijd feestelijk; het laat de vreugde van het leven zien met een Mediterrane levendigheid. Zijn schilderijen, de meesten vervaardigd in Parijs, zijn beeldend over de omgeving en levenstijl in het zuiden van Frankrijk. Hij laat een wijde combinatie zien van moderne invloeden, en combineert een stralende en vrolijke helderheid van licht, zoals Matisse die gebruikt, met een simpelheid en indeling van vorm dat doet denken aan Milton Avery. De vurige en aardachtige kleuren van zijn werken; terracotta, oker, rijk paars, dieprood en blauw, doen herinneren aan Gaugain’s schilderijen van Tahiti.
Pierre Boncompain’s werk is tentoongesteld in musea over de hele wereld, waaronder; Musée de Lille, Musée de Valence, Kajikawa Foundation (Kyoto), Bibliothèque Nationale (Paris), Takashimaya Museum (Osaka), Singer Foundation (Holland), Navio Museum (Kyoto), Ambrosiano Library (Milan) en het Shanghai Art Museum (China). Zijn werken bevinden zich in publieke en privécollecties over de hele wereld.
Bijzonder inktpotje uit de jaren ’70, gevuld met Pelikan 4001 koningsblauwe inkt voor de vulpen, nog vol en ongebruikt in het originele doosje.
De aparte liggende vorm van het flesje is een ontwerp uit 1937 van Wilhelm Wagenfeld. Het werd ook wel de ‘Liegeflasche’ of ‘Knickflasche’ genoemd.
Wilhelm Wagenfeld (Bremen, 15 april 1900 – Stuttgart, 28 mei 1990) was een Duitse industrieel ontwerper, leerling van het Bauhaus. Hij ontwierp glas- en metaalobjecten voor de Jenaer Glaswerk Schott & Gen., de Vereinigte Lausitzer Glaswerke in Weißwasser, Rosenthal, Braun GmbH en WMF. Een aantal van zijn ontwerpen worden tot op de dag van vandaag nog steeds geproduceerd.
Let op:
Artikelen in de winkelwagen zijn niet gereserveerd. Zolang de betaling nog niet is afgerond zijn de artikelen ook voor anderen verkrijgbaar, online of in onze winkel.
Sinds kort organiseren we maandelijks leuke creatieve en circulaire workshops!
Schrijf je snel in en doe mee!
Klik HIER voor meer informatie en om je aan te melden.
Op zoek naar gereedschap, bestek
en servies voor je aankomende diner,
spelletjes of de benodigdheden voor
een kinderfeest?
Leen dan geheel gratis één van
de Leenboxen van Parels!
Klik HIER voor meer informatie.
Copyright Parels Breda 2025