Overige informatie
Afmetingen | 25.5 cm hoog / diameter breedste gedeelte 14 cm |
---|---|
Staat | zo goed als nieuw |
In perfecte staat verkerende keramieken vaas van Royal. Prachtig geglazuurd in donkerbruin met lichtbruine spikkels. Past goed in zowel een klassiek als modern interieur.
Afmetingen | 25.5 cm hoog / diameter breedste gedeelte 14 cm |
---|---|
Staat | zo goed als nieuw |
Groot vintage sierbord van de firma Boch uit België.
De achterkant is reeds voorzien van een ophangmogelijkheid.
Het bord is gedecoreerd met een fraai Hollands landschap met molen in Delfts Blauwe kleurstelling.
Het bedrijf Royal Boch werd gesticht in 1841 door de familie Boch, afstammelingen van de familie Boch uit het Franse Audun-le-Tiche die daar in 1748 een keramiekbedrijf oprichtten dat later zou uitgroeien tot Villeroy & Boch.
Gedurende decennia ontfermde de familie Boch zich over de kwaliteit van de ontwerpen. Dankzij Anna Boch werden kunstenaars als Charles van der Stappen en Théo Van Rysselberghe betrokken bij de productie.
De familie onderhield contacten met verschillende kunstenaars. Zo was Eugène Boch een goede vriend van Vincent van Gogh.
Oude stukken in art deco, art nouveau en Jugendstil zijn zeer begeerd bij verzamelaars door hun fijne kwaliteit.
Super gaaf vintage permanentapparaat van het Franse merk Permabel, waarmee je terug geworpen wordt naar de jaren’60. Zodra het apparaat is aangesloten verwarmt hij de krulspelden die daarna in het haar gedraaid worden voor het creëren van permanent. Leuke eyecatcher voor een haarsalon of vintage interieur.
Mooi en zeer zeldzaam sierbord van het merk Mintons uit Engeland, gemaakt eind 19e eeuw. Op het bord is een afbeelding met katten te zien in een Delfts blauwe kleur.
Mintons was een groot bedrijf in aardewerk uit Staffordshire, en de meest toonaangevende keramische fabriek tijdens het Victoriaanse tijdperk. Het was een onafhankelijk bedrijf van 1793 tot 1968. Het was een leider in keramisch ontwerp en werkte in een aantal verschillende keramische, decoratieve technieken, en een pot-pourri van stijlen. Naast aardewerken vazen en sculpturen was het bedrijf een toonaangevende fabrikant van tegels en ander architectonisch keramiek, en produceerde het werk voor zowel de Houses of Parliament als het Capitool van de Verenigde Staten. Na 1950 zijn ze gefuseerd met Royal Doulton en uiteindelijk in 2005 overgenomen door Wedgwood.
Set van 13 stenen jaarbeeldjes van de Taptoe Breda.
Niet alle jaartallen zijn nog leesbaar, maar het lijkt te gaan om 1981 t/m 1993.
Een taptoe is in de moderne versie een militaire en muzikale show waarbij de diverse krijgsmachtonderdelen zich aan het publiek presenteren.
In 1976 werd de Nationale Taptoe voortgezet in Breda, een stad met een rijke militaire traditie. Aanvankelijk werd het evenement gehouden op het terrein van de Koninklijke Militaire Academie, vervolgens op de Chassé-kazerne en later op het terrein van de Trip van Zoudtlandtkazerne. De verhuizing naar Breda ging tevens gepaard met een wijziging in de organisatiestructuur van de Taptoe. Zo werd onder meer besloten dat de Nationale Taptoe niet langer een uitsluitend militaire aangelegenheid zou zijn. De organisatie werd formeel in handen gegeven van de speciaal daarvoor opgerichte “Stichting Nationale Taptoe”. De sterke band met Defensie is echter blijven bestaan. Het bestuur van de Stichting bestaat deels uit burgers, deels uit militairen. Namens Defensie maakt de Inspecteur Militaire Muziek Krijgsmacht deel uit van het bestuur en de muzikale leiding van de Taptoe berust tevens bij hem. De organisatie van de Taptoe geschiedt sindsdien op basis van een samenwerkingsovereenkomst tussen de Stichting Nationale Taptoe en de Staat der Nederlanden (Ministerie van Defensie). Deze in 1976 doorgevoerde “privatisering” hield echter niet dat de Nationale Taptoe haar militaire karakter verloren heeft. Weliswaar werd het sindsdien mogelijk dat ook burgerorkesten aan het programma deelnemen, maar de Nationale Taptoe behield haar oorspronkelijke doelstelling: presentatie van de Krijgsmachtdelen en Nederlandse militaire muziek aan het brede publiek.
Gedurende de periode in Breda werden enkele belangrijke jubilea gevierd. Zo werd de Nationale Taptoe in het jaar 2000 voor de 25e keer in Breda gehouden. In 2002 stond de Taptoe voor een belangrijk deel in het teken van het 750-jarig bestaan van de stad Breda. En in 2004 werd een belangrijke mijlpaal bereikt: de 50e Nationale Taptoe. Bij die gelegenheid werd de Taptoe vereerd met een bezoek van H.M. de Koningin. Het zou tevens de laatste Nationale Taptoe in Breda worden, want door vermindering van de mogelijkheden tot materiële steunverlening en het beschikbaar stellen van faciliteiten door Defensie, zag de Taptoe zich genoodzaakt tot het uitkijken naar een andere locatie, buiten Defensieterrein.
Daarmee kwam tevens een eind aan een lange traditie, sinds 1954, waarin de Nationale Taptoe steeds een evenement in de open lucht is geweest. En in al die jaren werd de Taptoe steeds gedurende 9 dagen gehouden met in totaal 10 voorstellingen.
Let op:
Artikelen in de winkelwagen zijn niet gereserveerd. Zolang de betaling nog niet is afgerond zijn de artikelen ook voor anderen verkrijgbaar, online of in onze winkel.
Op zoek naar gereedschap, bestek
en servies voor je aankomende diner,
spelletjes of de benodigdheden voor
een kinderfeest?
Leen dan geheel gratis één van
de Leenboxen van Parels!
Klik HIER voor meer informatie.
Copyright Parels Breda 2023
Vanwege een storing zijn we telefonisch niet altijd goed bereikbaar. Als u een mail stuurt naar info@parelsbreda.nl nemen wij contact met u op. Sluiten