Overige informatie
Afmetingen | breedste maten 36 x 24 cm |
---|---|
Staat | lichte gebruikssporen |
Deze gietijzeren Sizzling Dish is perfect om te gebruiken voor het serveren van warme, vooral oosterse gerechten met diverse ingrediënten en saus.
U plaatst de gietijzeren vorm 15 tot 30 minuten voor het serveren in een warme oven en haalt hem er dan uit om hem op de plank te plaatsen in de speciaal hiervoor aangebrachte uitsparingen. Vervolgens vullen met het gerecht en smullen maar. Het gerecht blijft lekker lang warm.
Afmetingen | breedste maten 36 x 24 cm |
---|---|
Staat | lichte gebruikssporen |
Zeer decoratieve vintage oorvaas van het merk Scheurich Keramik uit het voormalige West-Duitsland.
De vaas is gemaakt van keramiek. Hij is uitgevoerd in een fraaie kleurencombinatie en glanzend afgewerkt. De vaas is onderop voorzien van modelnummer 401-28. In goede staat zonder beschadigingen.
Scheurich werd 1928 opgericht door Alois Scheurich en zijn neef Fridolin Greulich als groothandel in glas, porselein en keramiek. In 1938 vestigde Scheurich zich in Kleinheubach. In 1948 begon men met de fabricage van huishoudkeramiek. In 1954 stopte Scheurich met de groothandelsactiviteiten en richtte zich helemaal op het zelf vervaardigen van keramiek.
Prachtige sculptuur in zwaar koper/messing, van de dansende Natraj/Nataraja/Shiva.
Het beeld is in zeer goede staat en weegt maar liefst 4kg.
Natraj is de dansende Lord Shiva, een van de bekendste en meest gerespecteerde goden van de Hindoe-religie. Je kunt bidden bij dit symbolieke standbeeld, of het als decoratie in je huis of kantoor plaatsen. Dit standbeeld is een bron van positieve energie en vibraties. Het stimuleert moed, hoop, kracht, kennis, intellect en toewijding.
Wat is de symboliek van Natraj?
Natraj, ook Nataraja genoemd, wat letterlijk “Lord of the Dance” betekent, is de Hindoe god Shiva, weergegeven als kosmische danser. Je vindt Natraj veel in Indiase tempels, vooral in het zuiden van India. Natraj is meestal afgebeeld met 4 armen en dansend op een dwerg. Deze dwerg heet Apasmara en is het symbool van menselijke onwetendheid.
In zijn rechter achterhand houdt Shiva een damaru (trommel in de vorm van een zandloper). De rechter voorhand maakt een “wees niet bang” gebaar (de palm naar buiten en de vingers naar boven gericht). De linker achterhand draagt Agni (vuur) en de linker voorhand wordt over zijn borst gehouden in de houding van Gajahasta (olifantenstam), met pols slap en vingers naar beneden gericht naar de opgeheven linkervoet. Het geheel wordt omringd door een ring van vlammen.
Het beeld vertegenwoordigt Shiva’s 5 activiteiten, resp. creatie (de trommel), bescherming (wees niet bang), vernietiging (het vuur), belichaming (de voet op de grond) en het loslaten (de opgeheven voet). Het toont Shiva als de bron van alle beweging in de kosmos.
Volgens de mythe werd deze scheppingsdans uitgevoerd in Chidambaram (een belangrijk Shaiva-centrum in Zuid-India) Deze plaats wordt geïdentificeerd met zowel het centrum van het universum als het menselijk hart.
Leuk vintage Hummel wandvaasje, in de vorm van een hoedje.
Dit vaasje komt uit de jaren ’50 en is gemaakt in het voormalige West-Duitsland door de wereldberoemde firma Goebel.
In 1871 wordt de Firma F. & W. Goebel opgericht door Franz Detleff Goebel en zijn zoon William Goebel in het voormalige West-Duitsland. De porseleinfabriek groeit snel uit naar een flinke fabriek met in 1890 al 250 werknemers. In 1935 ontstaan de eerste Hummelfiguren. Ze zijn gebaseerd op tekeningen van zuster Maria Innocentia Hummel, een Franciscaner zuster in het klooster van Siessen. Eind 1946 sterft M.I.Hummel (1909-1946) maar haar tekeningen staan nu nog steeds model voor de bijzondere kinderen met ronde wangen.
Hummelfiguren genieten wereldwijde bekendheid om hun open, vriendelijke en betoverende gezichtsuitdrukking en zijn nog steeds zeer geliefd onder verzamelaars.
Zeer fraai vormgegeven antieke hotelbel, ook wel tafelbel of receptiebel genoemd.
De bel is geheel gemaakt van koper/messing en heeft mooie sierlijke details.
Let op:
Artikelen in de winkelwagen zijn niet gereserveerd. Zolang de betaling nog niet is afgerond zijn de artikelen ook voor anderen verkrijgbaar, online of in onze winkel.
Sinds kort organiseren we maandelijks leuke creatieve en circulaire workshops!
Schrijf je snel in en doe mee!
Klik HIER voor meer informatie en om je aan te melden.
Op zoek naar gereedschap, bestek
en servies voor je aankomende diner,
spelletjes of de benodigdheden voor
een kinderfeest?
Leen dan geheel gratis één van
de Leenboxen van Parels!
Klik HIER voor meer informatie.
Copyright Parels Breda 2024