PARELS Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 1  |  november

Daar is ie dan, onze eerste nieuwsbrief! Ontzettend bedankt voor je aanmelding. Vanaf nu zullen we je elke maand op de hoogte brengen van onder andere inspirerende ontwikkelingen, ondernemers, initiatieven en ideeën omtrent circulariteit. 
Ben je zelf actief bezig op het gebied van circulariteit of heb je vragen of ideeën over het onderwerp? We komen graag met je in contact! 
Mail naar: circulairetafel@breda.nl.

Voor de mooiste parels ben je natuurlijk altijd van harte welkom in onze winkel, waar elke dag weer nieuwe pareltjes te vinden zijn. Sinds kort is ook de nieuwe webshop online. Een selectie van de Parels in de winkel zijn nu ook online te koop.
Houd onze website, Facebook en Instagram in de gaten om op de hoogte te blijven!

In deze nieuwsbrief

Opening van de webshop, Bredase ontwerpers van de winkel Kim & Koen, een nieuw circulair product op de tentoonstellingsplek in onze winkel, de winnaar van de gerecyclede designlamp is bekend en het laatste circulaire nieuws uit de regio.

Onze nieuwe webshop is geopend

Webshop Parels

Onze webshop is geopend!

Vanaf nu is een speciale selectie van onze parels ook te koop via de webshop.
Deze vind je op parelsbreda.nl/webshop

Alle aankopen kunnen opgehaald worden in de winkel, maar we bezorgen ze ook bij je thuis! Uiteraard ben je voor ons uitgebreide assortiment altijd welkom in de winkel.

Bredaas ontwerpersduo Kim & Koen

Kim & Koen

Kim Spieringhs en Koen van Dommelen zijn twee jonge ruimtelijk ontwerpers die besloten als ontwerpstudio Kim & Koen alleen met herwonnen materiaal te gaan werken. Materialen die hun functie verloren zijn, maar een nieuw leven verdienen. Eind vorig jaar vroeg gemeente Breda hen om mee te denken over het opzetten van een circulaire winkel, hierop zeiden zij direct ja. Hoe dit verder is ontstaan? Kim en Koen vertellen je er graag meer over.

LEES MEER...

Ben of ken je een circulaire ondernemer die ook graag in deze nieuwsbrief uitgelicht zou willen worden? Neem dan contact op via: circulairetafel@breda.nl

Een lamp met een verhaal

KVDE LIGHTUP lamp

Deze maand wordt de circulaire tentoonstellingsplek in onze winkel bekleed door een lamp met een verhaal, gemaakt door Karlijn van den Elshout. Karlijn kijkt naar gebruikte producten op een andere manier. Ze ziet de schoonheid in verweerde, geleefde producten. En ziet de mogelijkheden om gebruikte spullen een tweede kans te geven.

KVDE LIGHTUP zijn lampen gemaakt van houten schalen die al vele doeleinden hebben gediend. De schalen hebben menig romantisch dinertje bijgewoond, als fruitschaal in de keuken gestaan, als bakje gediend om je sieraden in te bewaren en nog zoveel meer. Een lamp met een verhaal, een geschiedenis.

Benieuwd geworden? Kijk dan op www.karlijnvdelshout.com 
Jouw circulaire product op de tentoonstellingsplek?  Neem contact met ons op via: circulairetafel@breda.nl.

En de winnaar is...

Stef Goedhart - winnaar vanPETnaarPRET lamp

Tijdens de openingsweek stond de ReCycle bij ons in de winkel. Een fiets ontwikkeld door vanPETnaarPRET en bedoelt om PET flesjes tot kleine stukjes te vermalen. Vele bezoekers hebben hierop letterlijk ge(re)cycled. Van de flesjes die bij ons in de winkel zijn vermalen is een prachtige lamp gemaakt. Zoals je wellicht hebt meegekregen kon je deze 100% gerecyclede designlamp winnen door je aan te melden voor onze nieuwsbrief. Nogmaals bedankt voor je aanmelding.

Stef Goedhart is de winnaar van de lamp geworden. Van harte gefeliciteerd Stef!

Niet gewonnen? Niet getreurd! We hebben op dit moment nog een hele leuke win-actie lopen waarbij je kans maakt op een waardebon van onze winkel ter waarde van €20. Benieuwd hoe je kans maakt? 
Klik dan hier!

Circulaire nieuwsupdates

We zien steeds meer ontwikkelingen plaatsvinden op het gebied van circulariteit. Zowel regionaal als in het landelijke nieuws. Elke maand zetten we de leukste artikelen voor je op een rij.

Gemeente Breda en STEK sluiten overeenkomst circulair ondernemerschap

Eindhovense studenten presenteren Luca, auto gemaakt van afval

Modereuzen stappen in tweedehandskleding, 'zo houden ze klanten bij zich'

Bavaria gaat ijzerpoeder verbranden als energiebron voor 15 miljoen flesjes bier

De eerste vuilniswagen op waterstof van Nederland gaat rijden in Breda

Ook blik bij plastic afval

Beheer je inschrijving    |    View online