Overige informatie
Staat | lichte gebruikssporen |
---|
Set van 4 KLM huisjes Delfts Blauw. Sinds de jaren ’50 geeft KLM passagiers in business-class een Delfts blauwe miniatuur van een karakteristiek Hollands huis gevuld met jenever van Bols. Elke miniatuur is gemaakt naar het evenbeeld van een bestaand Hollands huis.
Deze huisjes hebben alle nog de afsluitende dop en de inhoud van jenever,
Het gaat om de huisjes met de nummers:
4, 5, 6, 7.
Staat | lichte gebruikssporen |
---|
Prachtig vintage wijwaterbakje van het bekende merk Goebel porselein uit het voormalige West-Duitsland
Het betreft hier nummer 35/0 uit de jaren ’50, Der Gute Hirte Weihkessel / De Goede Herder / Good Shepherd Holy Water.
Goebel staat voor de hoogste normen van kwaliteit.
Sinds de oprichting van de onderneming in 1871, staan artistieke expressie, kwaliteit en perfect vakmanschap op de voorgrond.
De verhalen van Oom Wim (“Les Belles Histoires de l’ Oncle Paul”) was een Belgische educatieve stripreeks die tussen 1951 en 1982 in het weekblad Robbedoes werd gepubliceerd. De serie werd oorspronkelijk geschreven en getekend door Jean-Michel Charlier en Eddy Paape, maar werd in de loop der decennia door verschillende scenaristen en tekenaars gemaakt.
De serie bestaat uit verschillende korte verhalen rond het leven van historische figuren. Alle verhalen worden ingeleid en afgesloten door oom Wim. In de eerste verhalen zag oom Wim zijn neefjes iets dwaas doen of zeggen en vertelde hun dan een toepasselijke geschiedkundige vertelling, bedoeld als zedenlesje. In latere afleveringen verscheen hij gewoon kort even zelf in beeld aan het begin en einde van elk verhaal, zonder zijn neefjes. De figuur was ontworpen door Eddy Paape en was geïnspireerd op uitgever Paul Dupuis. Oom Wim werd steevast afgebeeld met een pijp en een strikje.
Deze uitgave van de verhalen van oom Wim is getiteld Wedloop naar de Zuidpool. Het is een eerste druk uit 1953 en is afgezien van een klein scheurtje in de kaft nog in een nette staat.
Fraaie antieke handgemaakte koperen kruithoorn, ook wel poederhoorn genoemd.
Een kruithoorn, ook wel kruitbus en kruitfles genoemd, is een constructie die gebruikt wordt om buskruit te storten of te geleiden. Hij is er in uiteenlopende materialen zoals hertshoorn, koper, hout, messing of ivoor. De kruithoorn wordt gebruikt om primitieve vuurwapens te laden door middel van een koperen tuit en doseerhendeltje. Kruithoorns hebben diverse vormen, zoals een kegel- of peervorm, een hoornvorm of gewoon een ronde platte vorm zoals een veldfles. De kruithoorns zijn soms rijkelijk versierd, maar kunnen ook gewoon een ingekerfde lijnenstructuur hebben, vermoedelijk om een betere hanteerbaarheid te verkrijgen tijdens het kruitladen.
Een smeedijzeren haalijzer/zaaghaal, gebruikt om een ketel in een open haard aan op te hangen en op hoogte te verstellen. Datering 18e eeuw. Dit item kan alleen afgehaald worden in onze winkel.
Let op:
Artikelen in de winkelwagen zijn niet gereserveerd. Zolang de betaling nog niet is afgerond zijn de artikelen ook voor anderen verkrijgbaar, online of in onze winkel.
Op zoek naar gereedschap, bestek
en servies voor je aankomende diner,
spelletjes of de benodigdheden voor
een kinderfeest?
Leen dan geheel gratis één van
de Leenboxen van Parels!
Klik HIER voor meer informatie.
Copyright Parels Breda 2023
Vanwege een storing zijn we telefonisch niet altijd goed bereikbaar. Als u een mail stuurt naar info@parelsbreda.nl nemen wij contact met u op. Sluiten