Overige informatie
Afmetingen | 8,5cm hoog / diam. 6cm |
---|---|
Staat | zo goed als nieuw |
Set van 4 kleine limonadeglaasjes.
De glaasjes zijn voorzien van een fleurige bloemenprint in leuke kleuren.
Perfect voor de kinderen of kleinkinderen.
Afmetingen | 8,5cm hoog / diam. 6cm |
---|---|
Staat | zo goed als nieuw |
Vintage tafellampje van het merk AKA.
De lamp heeft een houten oranje basis, de ronde kap is van wit melkglas.
Gemaakt in de DDR, in het voormalige Oost-Duitsland.
Mooie antieke matrijzensnijder/oogjespers op een houten voet.
Het apparaat werd gebruikt voor het doorprikken van leer en voor het plaatsen van drukknopen in kleding en spijkerbroeken.
Vervaardigd door Daude, Parijs. Daude produceert soortgelijke machines en alle accessoires sinds 1828 tot op de dag van vandaag voor de beste leermakers in Parijs.
Bijzonder inktpotje uit de jaren ’70, gevuld met Pelikan 4001 koningsblauwe inkt voor de vulpen, nog vol en ongebruikt in het originele doosje.
De aparte liggende vorm van het flesje is een ontwerp uit 1937 van Wilhelm Wagenfeld. Het werd ook wel de ‘Liegeflasche’ of ‘Knickflasche’ genoemd.
Wilhelm Wagenfeld (Bremen, 15 april 1900 – Stuttgart, 28 mei 1990) was een Duitse industrieel ontwerper, leerling van het Bauhaus. Hij ontwierp glas- en metaalobjecten voor de Jenaer Glaswerk Schott & Gen., de Vereinigte Lausitzer Glaswerke in Weißwasser, Rosenthal, Braun GmbH en WMF. Een aantal van zijn ontwerpen worden tot op de dag van vandaag nog steeds geproduceerd.
Set van 3 antieke glazen zichtpotten, ook wel monsterpotten, specimen-potten of omgekeerde apothekerspotten genoemd.
Ze komen uit 1915 en zijn afkomstig van het Koloniaal Landbouw Museum Deventer.
De grootste bevat steenkool, de middelste bladgruis en de kleinste bevat thee.
Ten behoeve van het onderwijs in tropische landbouw werd in 1910 besloten tot het oprichten van een school voor koloniale landbouw in Deventer met daarnaast een verzameling over de koloniale landbouw.
Tijdens een Koloniale Landbouwtentoonstelling die in 1912 in Deventer werd gehouden werden inzendingen getoond uit de verschillende Nederlandse koloniën. Door steun van de gemeente Deventer en de Ministeries van Landbouw en Visserij en het Ministerie van Koloniën kon een eigen museum verwezenlijkt worden. Op 27 mei 1915 opende het museum officieel haar deuren voor het publiek.
Eind jaren zestig moest het museum zijn deuren sluiten. In 1972 schonk de gemeente Deventer het resterende deel van de collectie van het voormalig Museum voor Tropische Landbouw aan het pas opgerichte Volkenkundig Museum ‘Gerardus van der Leeuw’.
Let op:
Artikelen in de winkelwagen zijn niet gereserveerd. Zolang de betaling nog niet is afgerond zijn de artikelen ook voor anderen verkrijgbaar, online of in onze winkel.
Sinds kort organiseren we maandelijks leuke creatieve en circulaire workshops!
Schrijf je snel in en doe mee!
Klik HIER voor meer informatie en om je aan te melden.
Op zoek naar gereedschap, bestek
en servies voor je aankomende diner,
spelletjes of de benodigdheden voor
een kinderfeest?
Leen dan geheel gratis één van
de Leenboxen van Parels!
Klik HIER voor meer informatie.
Copyright Parels Breda 2024