Overige informatie
Afmetingen | 14cm hoog |
---|---|
Staat | lichte gebruikssporen |
Zeer fraaie antieke Victoriaanse messing notenkraker in de vorm van de Lincoln Imp.
Dit exemplaar komt uit Engeland en is gemaakt rond 1910.
De Lincoln Imp is een gebeeldhouwde grotesk op een muur in de kathedraal van Lincoln, Engeland, en het is het symbool geworden van de stad Lincoln. Volgens een legende is het een wezen dat door Satan naar de kathedraal is gestuurd, maar door een engel in steen is veranderd.
Afmetingen | 14cm hoog |
---|---|
Staat | lichte gebruikssporen |
Mooie verzilverde dekschaal in Art Deco stijl van Georg Nilsson voor Gero. De dekschaal is gemerkt en gesigneerd, zie foto’s.
De Deense ontwerper Georg Nilsson leerde het vak van zilversmid Georg Jensen en begon aan het begin van de vorige eeuw te werken voor de Gero fabriek in Kopenhagen. Wanneer deze fabriek in 1933 sloot verhuisde Georg Nilsson met zijn gezin naar Zeist om voor de Nederlandse vestiging van Gero te werken. Hij ontwierp een groot aantal items voor Gero waaronder bestek, theeserviezen, servethouders, dienbladen en allerlei ander tafelgerei.
Set van 3 antieke glazen zichtpotten, ook wel monsterpotten, specimen-potten of omgekeerde apothekerspotten genoemd.
Ze komen uit 1915 en zijn afkomstig van het Koloniaal Landbouw Museum Deventer.
De grootste bevat steenkool, de middelste bladgruis en de kleinste bevat thee.
Ten behoeve van het onderwijs in tropische landbouw werd in 1910 besloten tot het oprichten van een school voor koloniale landbouw in Deventer met daarnaast een verzameling over de koloniale landbouw.
Tijdens een Koloniale Landbouwtentoonstelling die in 1912 in Deventer werd gehouden werden inzendingen getoond uit de verschillende Nederlandse koloniën. Door steun van de gemeente Deventer en de Ministeries van Landbouw en Visserij en het Ministerie van Koloniën kon een eigen museum verwezenlijkt worden. Op 27 mei 1915 opende het museum officieel haar deuren voor het publiek.
Eind jaren zestig moest het museum zijn deuren sluiten. In 1972 schonk de gemeente Deventer het resterende deel van de collectie van het voormalig Museum voor Tropische Landbouw aan het pas opgerichte Volkenkundig Museum ‘Gerardus van der Leeuw’.
Set van 12 vintage stripboekjes: De avonturen van Kick Wilstra.
Het betreft de originele oude boekjes dus niet de heruitgaven.
De set bestaat uit; Deel 1,2, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 & 14.
Kick Wilstra ziet het licht in 1949, dankzij Henk Sprenger, striptekenaar uit Oost-Knollendam. Met Kick Wilstra creëert Sprenger een voetballer die de kwaliteiten van Kick Smit, Faas Wilkes en Abe Lenstra in zich verenigt.
Een voetbalheld die tot dan toe alleen in jongensdromen voorkwam: een wonder-midvoor!
Kick Wilstra, met zijn kenmerkende blonde lok, scoort uit alle standen, in alle teams waar hij voor uitkomt: in Veendorp, bij Victoria, Malton Rovers en Titan, en natuurlijk in het Nederlands Elftal. Zijn favoriete goal is de winnende, bij voorkeur gescoord in de laatste minuut, met een omhaal in de kruising. Ook buiten het veld stelt Kick Wilstra niet teleur. Als bestrijder van het kwaad en redder in de nood beleeft hij vele avonturen, bijgestaan door zijn altijd bezorgde vrouw Jannie en zijn zonen Rob en Rudi.
Tien jaar lang, tot 1959, bracht Kick Wilstra kleur in het leven van menige schooljongen, in een tijd waarin televisie nog nauwelijks bestond en de gezagsverhoudingen nog duidelijk waren. Een tijd ook waarin ‘Betaald Voetbal’ schoorvoetend zijn intrede deed in Nederland, een periode uit de voetbalgeschiedenis die in de strip veel aandacht krijgt. In zijn inleiding schrijft Kees Volkers uitgebreid over de inspiratie van Sprenger en laat hij zien hoe Kick Wilstra een held werd van zijn tijd en ‘de beste Nederlandse voetballer ooit’.
Zeer zeldzame verzilverde cocktaillepel met geïntegreerde maatbeker (jigger spoon), gemaakt voor, en gebruikt door de barmannen op de Holland-Amerika Lijn.
De lepel is uitgevoerd met een mooie gedraaide steel en het Holland America Line embleem is uitgevoerd in reliëf.
De lepel is gemerkt met HH en is verzilverd bij de Schoonhovense Zilverfabriek H.Hooijkaas. Tevens gemerkt met het getal 90 qua zilvergehalte.
Hier zijn er maar weinig van gemaakt en dit fraaie object mag dan ook met recht de titel van collectors-item dragen.
De Holland-Amerika Lijn ontstond in 1871 met de oprichting van de vennootschap ‘Plate, Reuchlin & Co’ door Antoine Plate en Otto Reuchlin. Hun doel was om een rechtstreekse verbinding met stoomschepen tussen Rotterdam en New York op te zetten. Hun eerste schip de Rotterdam voer in 1872 voor het eerst naar New York.
Let op:
Artikelen in de winkelwagen zijn niet gereserveerd. Zolang de betaling nog niet is afgerond zijn de artikelen ook voor anderen verkrijgbaar, online of in onze winkel.
Sinds kort organiseren we maandelijks leuke creatieve en circulaire workshops!
Schrijf je snel in en doe mee!
Klik HIER voor meer informatie en om je aan te melden.
Op zoek naar gereedschap, bestek
en servies voor je aankomende diner,
spelletjes of de benodigdheden voor
een kinderfeest?
Leen dan geheel gratis één van
de Leenboxen van Parels!
Klik HIER voor meer informatie.
Copyright Parels Breda 2023
Ben je in het bezit van een BredaPas?
Dan kost je deelname aan een Parels Workshop maar € 2,50!