Overige informatie
Afmetingen | box 42 x 33,5 x 3,5 |
---|---|
Staat | lichte gebruikssporen |
The Misery Trip is een zeer persoonlijk autonoom project van Mark Janssen, waarbij hij zich laat inspireren door een aantal songs/songteksten van The Beatles. De beelden zijn bedoeld als persoonlijk statement.
Mede door een uitgebreide conceptfase, de omvang van de productie per visual en het digitaal bewerken, heeft het in totaal twee jaar geduurd voordat dat The Misery Trip tentoonstelling gereed was. Het heeft geresulteerd in een grootschalige hoeveelheid beelden met een onheilspellende sfeer en bovenal een sterk surrealistisch karakter. Een bonte stoet van extremiteiten en symbolische verwijzingen naar oude meesters en westerse beeldiconen. Een deel van de visuals zijn letterlijke citaten van songteksten, andere beelden totaal vrije associaties uit het repertoire van The Beatles.
In totaal heeft Mark acht songs vertaald in twaalf beelden, groots opgezette ensceneringen met veel aandacht voor detail en klassieke symboliek. Onderverdeeld in vier groepen van drie met elk een eigen thema. Belangrijk voor hem was de scènes theatraal te verbeelden, met veel zorg voor filmische belichting en een ruime nabewerking op de computer.
Lange tijd heeft het project de werktitel ‘The Mystery Trip‘ meegekregen, met een knipoog naar de Magical Mystery Tour van The Beatles, maar bovenal als symbool voor de persoonlijke reis die deze serie voor de fotograaf is geweest. Onder andere door het mineur karakter in een groot deel van de beelden heeft Mark er recent voor gekozen om het ‘The Misery Trip‘ als definitieve titel mee te geven.
In tegenstelling tot eerder autonoom werk, heeft Mark op voorhand ieder beeld volledig uitgedacht. Hij wilde alles tot in de kleinste details produceren, zonder enige artistieke concessie te doen. Om zich volledig op de visuele kant van het project te kunnen richten, besluit Mark om samen met producer Nora Schrader, hoofdassistent Ward Janssen, styliste Esme Umarella en visagist Berbe Reugbrink te werken.
Mark Janssen (Heeze, 1975) is een in Rotterdam gevestigde fotograaf, gespecialiseerd in geënsceneerde fotografie. Dit doet hij middels een sterk eigen visie die resulteert in een originele kijk op het onderwerp waarbij zijn voorliefde uit gaat naar groots opgezette, theatrale en filmische beelden. In 1999 is hij afgestudeerd aan de Kunstacademie St. Joost in Breda.
Deze box is verschenen ten tijde van de expositie in 2009 in een oplage van 25 stuks; dit is box #2. De kunstenaar heeft met potlood op de achterkant aangegeven welke foto van A t/m L het betreft alsmede de aanduiding 2/25.
Afmetingen | box 42 x 33,5 x 3,5 |
---|---|
Staat | lichte gebruikssporen |
Set van 3 decoratieve vintage presse-papiers van kristal.
De objecten met een conische vorm zijn ontworpen, genummerd en gesigneerd door Floris Meydam voor Royal Leerdam.
Binnenin zijn ze elk voorzien van een prachtig rond geblazen luchtbel.
Een zeer fraaie en unieke set die nog compleet is, wat niet vaak voorkomt.
In 1935, op 16-jarige leeftijd, kwam Floris Meydam in dienst als assistent op de reclameafdeling van de Glasfabriek Leerdam, waar zijn vader als glaspakker werkte.
Van 1939 tot 1943 volgde hij de avondcursus Kunstindustrieel Onderwijs te Utrecht.
Na in 1943 leerling glasdecoratie op de Glasschool Leerdam te zijn geweest, werkte Floris Meydam van 1944 tot 1947 op de Leerdamse school als leraar glasdecoratie.
In 1949 kreeg Meydam de leiding over de ontwerpafdeling van de Glasfabriek Leerdam. Daar ontwierp hij voor Leerdam gebruiks- en verpakkingsglas voor serieproducten, maar ook kristallen sier- en gebruiksvoorwerpen voor de kunstnijverheidscollectie serica en Unica.
Floris Meydam was een van de belangrijkste Nederlandse glasontwerpers. Samen met Willem Heesen, Sybren Valkema en Gerard Thomassen behoort hij tot de tweede generatie ontwerpers die na Copier toonaangevend waren in het Nederlandse glas.
Floris Meydam is als ontwerper van de Glasfabriek Leerdam en later als vrij glaskunstenaar wereldberoemd geworden. Hij ontving vele nationale en internationale prijzen voor zijn vele ontwerpen en zijn werk is vertegenwoordigd in vele musea over de gehele wereld.
Set van 2 zwaardvis rostrums.
Een rostrum is het neus/zwaard van een zwaardvis (Xiphias Gladius).
Een leuke set voor de enthousiaste verzamelaar of als decoratie.
Prachtige vintage glazen vaas, ontworpen door A.D. Copier, uitgevoerd door de bekende Glasfabriek Leerdam.
Het betreft een blank glazen vaas met licht irisé, een zeer fraai gevormd model.
Andries Dirk Copier 1901—1991 was een Nederlandse ontwerper, edelsmid, boekbandontwerper, keramist en is bij het brede publiek vooral bekend gebleven als glaskunstenaar en vormgever.
Decoratieve boeddha van keramiek, uitgevoerd in lichte kleuren. Geschikt voor in huis maar ook erg leuk voor uw tuin, terras of balkon.
Let op:
De bestelling is pas definitief als de betaling is afgerond. Tot die tijd is het dus mogelijk dat een artikel ondertussen verkocht wordt, online of in de winkel.
Copyright Parels Breda 2021