PARELS Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 2  |  december

Het einde van het jaar is alweer in zicht, december is begonnen! Dè maand van Sinterklaas en Kerst. Vaak gaat dit gepaard met veel gezelligheid, lekker eten en cadeautjes. Maar vergeet ook het milieu niet in december! In deze nieuwsbrief geven we je daarom een aantal duurzame decembertips.

Namens alles medewerkers van Parels wensen we jullie een hele fijne decembermaand!

In deze nieuwsbrief

Zero Waste Nederland uitgelicht, Elisah Pals geeft je 6 duurzame cadeautips, upcycling lampen door Rini Janssen, onze december win-actie, een groene decembertip en het online Stadsgesprek Binnenstadsvisie.

Ben je zelf ook bezig met circulariteit of heb je hier vragen of ideeën over? We komen graag met je in contact! Mail naar: circulairetafel@breda.nl

Zero Waste Nederland

Zero Waste Nederland

Ken je Zero Waste Nederland al? Zero Waste Nederland streeft naar een wereld waarin afval niet bestaat. Het begon allemaal in Colombia aan de voeten van de Bredase psychologe Elisah Pals. Wat een idyllisch uitstapje naar een afgelegen strand had moeten zijn, bleek een schokkende confrontatie. Geen zacht zand tussen de tenen van Elisah. Ze stond bovenop een laag aangespoeld plastic.

Elisah leefde toen zelf al volgens de zero waste principes, geïnspireerd door de ‘zero waste bijbel’ van Bea Johnson. Op het strand in Colombia besefte ze dat ze in haar eentje niet genoeg kon doen. Het moest groter. Om anderen te inspireren, startte ze in maart 2018 de facebookgroep Zero Waste Nederland. Die bleek zeer welkom, het ledental groeide rap – net als het werk dat het met zich meebracht. Elisah verzamelde een team om zich heen en vond steun in  partners en supporters.

Inmiddels vertegenwoordigt Zero Waste Nederland duizenden Nederlanders in de nog altijd groeiende zero waste beweging. Geen afvallozingen naar land, water of lucht. Door met zachte hand te bewegen helpen zij de maatschappij in de goede richting. Ze dragen oplossingen aan waarmee consumenten, middenstanders, producenten en regelgevers vooruit kunnen. Ze zijn er dus voor iedereen!

Benieuwd geworden? Kijk op Zero Waste Nederland of volg Zero Waste Nederland op Facebook of Instagram.

Ben of ken je een circulaire ondernemer die ook graag in deze nieuwsbrief uitgelicht zou willen worden? Neem dan contact op via: circulairetafel@breda.nl

6 duurzame cadeautips van Elisah Pals, Zero Waste Nederland

Elisah Pals duurzame cadeautips

Sinterklaas en Kerst komen er weer aan. Vaak gaat dat gepaard met veel cadeaus, spullen die we toch niet écht nodig hadden, spullen die vrij snel toch weer weggedaan worden, veel verpakkingsmateriaal en cadeaupapier... Kan dat nou niet anders? Zeker wel!

Elisah Pals, de Bredaase initiatiefneemster van Zero Waste Nederland heeft 6 duurzame cadeautips voor je! Uiteraard met de Zero Waste principes als achtergrond.

Benieuwd naar de 6 tips? Klik hier!

Upcycling lampen door Rini Janssen

Upcycling Lampen

Deze maand zetten we onze collega Rini Janssen, van Vindingrijk Kingloopwarenhuis in het zonnetje op onze tentoonstellingsplek. Rini maakt van allerlei spullen die binnen zijn gekomen bij Vindingrijk de leukste en meest originele lampen. Dat noemen we nog eens upcyclen!

Wat is dat eigenlijk, upcycling?
Van oude spullen of materialen op een creatieve manier iets nieuws maken. Zo creëer je iets dat duurzaam, functioneel, waardevol en uniek is. Dit kan van alles zijn; een mooie lamp, een stoel, een klok, tuinstel of kastje... Op internet vind je tal van creatieve ideeën om zelf aan de slag te gaan.

De lampen van Rini zijn te koop in onze winkel, dus kom snel eens een kijkje nemen!

 Jouw circulaire product op de tentoonstellingsplek?  Neem contact met ons op via: circulairetafel@breda.nl

December Win-actie

December Win-actie

Parels is nu 2,5 maand open en we hebben al zoveel lieve en leuke reacties gehad. Om jullie hiervoor te bedanken hebben we een leuke december win-actie bedacht!

Wie verdient er volgens jou deze Parels waardebon t.w.v. €20? Laat het ons weten! Bekijk de actie hier, tag diegene die volgens jou deze waardebon verdient en laat ons weten waarom! Met Kerst maken wij de winnaar bekend!

Groene tip | December

Groene Tip December

Nog opzoek naar een leuke activiteit waarbij je meteen iets goeds doet voor de natuur? Wij hebben er een voor je! Maak zelf vetbollen voor de vogels in je tuin. Zo zorgen we goed voor de dieren om ons heen en tegelijkertijd zorg je ervoor dat er minder afval en voedselkilometers gemaakt worden. De netjes die om de vetbollen heen zitten waaien vaak weg als ze leeg zijn en zwerfplastic heeft een desastreus effect op alles wat leeft. Daarnaast maak je de vogels er natuurlijk heel blij mee en is het leuk om te doen en om veel vogels in je tuin te zien! Mochten er nou veel vogels op jouw vetbollen afkomen, doe dan mee aan de tuinvogeltelling. Jaarlijks tellen tienduizenden mensen de vogels in hun tuin, zodat Vogelbescherming en Sovon meer leren om ze beter te beschermen.

Lees hier hoe je in 6 stappen zelf vetbollen kunt maken

Stadsgesprek Binnenstadsvisie

Stadsgesprek Binnenstadsvisie

Denk mee over jouw binnenstad!
woensdag 9 december tijd: 19:30 - 21:00

Beste Bredanaar,
in 2030 heeft Breda de meest gastvrije binnenstad van Nederland. De huiskamer waar mensen elkaar ontmoeten en het leven vieren en versieren. Een plek waar iedereen welkom is. Maar hoe voel, zie en beleef je dat? 

Lees meer...

Beheer je inschrijving    |    View online